0
Sepetinizde 0 ürün bulunmaktadır

Deri Tasarım

Deri Tasarım

     Ülkemizin asırlardır zengin bir kültüre sahip çıkmış bir millettir. Deri sanatı  ilk çağlardan beri korunma, örtünme, barınma ihtiyaçları doğrultusunda olup buna paralel olarak  gelişmiş ve tarihte kültür ve sanat değerleri özgün olan milletler arasına girmiştir.   
    Cumhuriyetin ilk yıllarında da her kasabada neredeyse deri işçiliği vardır. Türk deri işlemeciliği hala günümüzde önemli rol oynar Ama yok olmaya başlayan bu deri sanatı şimdi tekrar önem kazanıp farklı tasarım ve ürünlerle piyasada kendini göstermektedir.       
    Deri sanatı günümüzde kullanımı  farklılaşıp daha estetik ve her alanda kullanılabilen çeşitliliğe sahip olmuştur .
  Derinin yumuşaklığı kolay şekil alması ve istenildiği gibi doğal renklendirilmesi özelliğinden dolayı kişisel eşyalarda, takılarda, ev tasarım ve dizaynda  ve  deri eşya üretiminde oldukça ilerlemiş durumdadır.
Deri sanatı farklı teknikler kullanılarak yapılmış ve günümüzde dijital ortamında desteğiyle deri artık modern bir yaşama başlamıştır . Teknik desenleme, renklendirme, kompozisyonu farklı  tasarım  ürünler  yapmaya ve kullanım alanlarının farklılığı ile deri günümüzde artık epey bir yol almıştır.
      Deri şlenmesinde kullanılan farklı araç ve gereçler imiz vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz.
1-Kesim ve traşlama
2-Oyma , delme ve  birleştirme
3-Kendinde sekilli farklı deri aletleri bulunmaktadır
   Kesim aletleri içerisinde makas, bistüri, maket bıçağı, falçata bulunmaktadır. Delme ve yakmada kullanılan farklı Craft çeşitleri değişik şekillerde üretilmiştir. 
   Köşeleri ve kemer uçlarını kesmek için özel kesiciler, hatta özel kesim yapan şekilli  uçları olan craftlar, kabartma işlemini yapmaya yarayan farklı  caraftlar, deseni çıkartmak için kullanılan indirgeme crafları ve ayrıca kendinden desenli özel craftlar bulunmaktadır.
   Bazen ahşap oymacılıkta kullanılan özel delme kesme aletlerini de biz deride kullanabiliyoruz. Deriler kesilip işlendikten ve birleştirme aşamasında da kullanılan farklı adetlerimizde bulunmaktadır.
Deri boyaları
Genelde doğal katkı maddeleri olan farklı ağaçların kabukları ve onların çiçekleri şerbetleri tohumların kabukları gibi doğada olan ürünler kaynatılıp deri için kullanılmaktadır.
Keçi derisinde manda derisinde veya kuzu derisinde kullanılan renkler ve deri işlemleri  farklıdır. Derileri tabaklama işlemi bittikten sonra yumuşaklığını koruması için  yağlanır. Dikiş tutması için farklı aşamalardan geçer ve balmumu ile hazırlanmış ip kullanılarak dikiminde  bu mumlu ip kullanılır. Cantalar için, cüzdanlar için, yemeniler için ayrı  deri islemleri ve boyama asamalari vardir. Yani üretilen her ürün için ayrı kalınlıkta ve farklı deri türleri kullanılmaktadır

İlgi duyduğum bu deri sanatını ben de biraz daha geliştirip diğer sanat dalları ile birleştirerek farklı ürünler üretmeye ve bunları sizinle paylaşmak istiyorum yaptığım ürünler genellikle fonksiyonel ürünler . Farklı amaçlarda ve de yaşantıyı kolaylaştıracak düzeyde tasarlanmıştır.
Eğer sende öğrenmek istersen  bunu sana  oğretebilirim.